“MEMOplanner har øget selvstændighed i eget liv”

En 35-årig mand med erhvervet hjerneskade har brug for hjælp til at strukturere sin hverdag. Manden bor alene og arbejder deltid på et beskyttet værksted. På grund af hans kognitive udfordringer, som koncentrationsbesvær, hukommelsesproblemer og manglende initiativ har han længe oplevet udfordringer med at holde styr på sine daglige opgaver, medicinering og aftaler. Han har derfor brug for et hjælpemiddel, som kan hjælpe ham med at skabe en struktureret og organiseret hverdag.

Hans støtteperson kender til MEMOplanner og tager den derfor med ud til borger for at afprøve den. MEMOplanner er en digital kalender, der fungerer som en kognitiv støtte i hverdagen for folk med særlige behov for tidsstyring, planlægning samt et grafisk overblik. Via webtjenesten myAbilia kan pårørende, støttepersoner og/eller andre hjælpe til med at udfylde og opdatere MEMOplanner på afstand.
Med MEMOplanner får man; en let og forståelig oversigt over dagen, ugen og måneden, hjælp til orientering i løbet af dagen, tiden præsenteret på en enkelt måde, tydelige påmindelser.

Manden får en MEMOplanner sat op i hans køkken og den bliver tilpasset hans behov. Hans støtteperson hjælper ham med at oprette hans daglige rutiner som for eksempel måltider, medicin, træning og arbejde.
De bruger det visuelle planlægningsværktøj til at oprette farvekodede ikoner og billeder for hver aktivitet, hvilket gør det meget lettere for manden at overskue sin plan for dagen. Derefter blev der indstillet påmindelser og alarmer for hver enkelt aktivitet. På den måde udløses både en visuel og auditiv påmindelse, når det er tid for en opgave eller aktivitet, hvilket hjælper manden med både at se og høre, at nu skal han gå i gang med en opgave og hvordan han skal gribe den an.

Efter kort tids brug af MEMOplanner kan både manden og de mennesker, der er omkring ham i hans hverdag mærke en positiv forskel. Han er blevet meget bedre til at huske sine aftaler, komme til tiden, huske at tage sin medicin samt at udføre, men ikke mindst at gennemføre de daglige opgaver i hjemmet samt at møde på arbejde. Manden føler en høj grad af kontrol over eget liv og en større selvtillid og tilfredshed ved at kunne ud- og gennemføre de daglige aktiviteter i hans liv. Hans livskvalitet er forbedret markant på grund af hans øgede uafhængighed af andre.

Vil du læse mere om MEMOplanner? Klik her