“Strukturhjælpemidler har forbedret livskvaliteten for Bonnie og hendes familie”

”Som at leve i en tornado” sådan beskriver familien deres hverdag før anvendelse af strukturhjælpemidlerne MEMOplanner og MEMOtimer blev en del af 12-årige Bonnies liv.

Efter mange års udfordringer med koncentration, kontrol af adfærd og lydfølsomhed, blev der lavet en vurdering, der viste, at den dengang 7-årige Bonnie har ADHD. Det var en ujævn og rodet rejse at nå dertil. Familien kørte i pendulfart mellem forskellige sociale tjenester og afprøvning af forskellige former for medicin afløste hinanden. Bonnie havde svært ved at falde i søvn og vågnede også mange gange i løbet af natten og vækkede resten af ??familien. Grænsen for hvad alle, især Bonnie, kunne klare, var nået.

Turen til et roligere og mere struktureret liv kom med tre forskellige hjælpemidler, der giver støtte i tidsplanlægning og tidsfornemmelse, samt mindsker stress, angst og søvnbesvær for Bonnie. Børne- og unge psykiatrien har givet Bonnie en MEMoplanner og en MEMOtimer til afprøvning, hvilket betyder at Bonnie kan udføre sine daglige rutiner mere selvstændigt. Derudover har både hun og resten af ??familien en mere rolig, struktureret og mindre stressende hverdag. Derudover er Bonnie begyndt at sove om natten med en tyngdedyne.

MEMOplanneren er et digitalt planlægningsværktøj der viser aktiviteter for i dag, kommende dage og kommende uger. Påmindelser om Bonnies medicin, træning og lektier er input i hendes planlægger. Når det er tid til en aktivitet, går en alarm og gentager sig selv med 15 minutters intervaller, indtil afkrydsningsfeltet bliver markeret for at afslutte aktiviteten. Begge forældre, storesøster og lillebror er alle vant til at finde Bonnie, hvis hun ikke er i nærheden, for at få hende til at afkrydse aktiviteten.

“Tidligere syntes jeg, det var meget nagende og irriterende at gøre det, jeg skulle, selvom det bare var basale ting. Nu lytter jeg til alarmen på MEMOplanneren – det gør det nemmere”

” MEMOtimeren hjælper mig med at forstå tiden bedre. Det er rigtig godt, når jeg for eksempel skal til at læse et bestemt tidspunkt” siger Bonnie


MEMOtimeren er en digital tids- og nedtællingstager, der giver en bedre fornemmelse af, hvor lang tid en aktivitet tager. Når den valgte tid er færdig, vil den alarmere med støj, lys og vibrationer.

Mor Céline bemærker, at før familien havde adgang til hjælpemidlerne, skændtes hun og Bonnie flere gange om dagen, fx når Bonnie skulle tage sin medicin, lave lektier, børste tænder eller gå i seng. Intet skete! Der kunne gå to timer, før vi satte os ned for at lave hendes lektier. Funktioner på MEMOplanner, som påmindelser og afsatte tidspunkter på dagen til pause, har gjort det så meget bedre. Antallet af argumenter er faldet og skabt meget mere harmoni, siger hun.

Når en familie lever med ADHD, føler man sig utilstrækkelig, og man har ikke tid til at søge information om, hvilke værktøjer der kan gøre det lettere. Jeg er taknemmelig for de professionelle, der forstår, hvad vi har brug for. Tænk bare på, hvad et samfund sparer, når mennesker med diagnoser får de rigtige hjælpemidler i tide.

Vil du læse mere om MEMOplanner? Klik HER
Vil du læse mere om MEMOtimer? Klik HER