Sofia

Hej, jeg hedder Sofia. Jeg har igennem hele mit liv prøvet flere former for kommunikationshjælpemidler, men jeg har haft svært ved at finde det rigtige kommunikations-hjælpemiddel. Jeg har prøvet rigtig mange former for computerstyringssystemer gennem hele mit liv for at finde den rette betjeningsmetode, men der havde ikke rigtig været nogle computerstyringssystemer som har virket lige så godt som øjenstyringssystemet. Første gang jeg prøvede en øjenstyringscomputer var i år 2015.

Førhen tog det mig 1 – 1½ time for mig at skrive en besked, nu tager det mig max en halv times tid for mig at skrive en besked. Jeg ved godt at i andre folks ører, så lyder det som lang tid og skrive en besked, men når man har været længere tid om at skrive en besked eller en mail, så kan man mærke en stor forskel. 

Jeg var i Canada i år 2022, da jeg har familie der. En dag kom der nogle familiemedlemmer ind til mig. Jeg sad ved min computer og spillede sims på min Grid Pad, som jeg plejer at gøre når der er gæster, fordi gæsterne plejer alligevel ikke at snakke med mig pga. mit manglende talesprog. 

Lige pludselig kunne jeg se ud af øjenkrogen, at der stod en dreng bag mig og kiggede på hvad jeg lavede. Jeg bad min kusine, som er god til at forstå hvad jeg siger, om at spørge drengen om han ikke ville sidde ved siden af mig og det ville han gerne. Lidt efter at jeg spillede, tænkte jeg at jeg via min øjenstyring også kunne skrive hvad jeg ville sige til ham, og på den måde sad vi og havde vi en samtale. Det gjorde mig glad at jeg kunne have samtale med en som ikke kender mig. 

Min Grid Pad bruger jeg til at kommunikere, sende SMS’er og mails via Fast Talker, spille computerspil – såsom Sims – og så kan jeg f.eks. også styre mit TV.”

CareNet har ud fra Sofias historie skrevet en artikel, du kan læse den her

Produkter