Kristian

Hej, jeg hedder Kristian.

Jeg har min dagligdag på Neurocenter Østerskoven i Hobro. Jeg vil gerne dele lidt om min kommunikations-historie og hvordan jeg endte som Grid bruger. Dengang jeg var 18 år, kom Grid. Hold fast de har lagt mange timer i programmet, både i PODD og telefon, som er det jeg bruger mest.

Den 17. november 2021 var jeg på kursus i Grid og bagefter samme dag, fik jeg en ny Grid Pad monteret på min kørestol. Jeg har nu kun ét program til at dække mine behov, før havde jeg to programmer på computeren, så det gør det lettere for mig i dag. Nu er programmet så godt, at jeg tror det bliver svært at lave noget bedre! Den eneste ting jeg syntes, at de måske kunne gøre det lettere for os, det er hvordan nettet fungerer i programmet.

Jeg startede min kommunikationsrejse med at bruge papirbaseret PODD med 12 felter pr. side. Efterfølgende prøvede jeg en øjenstyret computer. Men det var svært for mig, fordi min krop ikke kunne holdes i ro pga. ufrivillige bevægelser. Efterfølgende blev løsningen en Grid Pad som skulle betjenes vha. joystick. Først et eksternt joystick på et bord, og efterfølgende det joystick som sidder på min kørestol. Den løsning bruger jeg i dag. Jeg begyndte med PODD 60 i Grid, og nu bruger jeg både PODD 60 og Text Talker, når jeg skal kommunikere og sende SMS’er.

Produkter