PODD

PODD er et ordforråd til ASK brugere der organiserer sproget alt efter hensigten med kommunikationen. PODD sidesættene er baseret på de velkendte kommunikations-bøger. PODD er tilgængeligt som tilkøb i Grid 3

Hvem er PODD til?

PODD er en forkortelse af Pragmatisk Organiserende Dynamiske Displays.

Det betyder at et kommunikationsredskab er opbygget af tavler med symboler ud fra den praktiske brug af sproget og organiseret på en dynamisk og systematisk måde, så man ledes til sandsynligt ordforråd, der kan bruges til kommunikation i den aktuelle situation.

PODD er designet til at støtte børn til at kommunikere af en række forskellige årsager, som f.eks. at stille spørgsmål, fortælle noget, dele idéer, kommentere under en leg, give instruktioner og udtrykke meninger.

Funktioner i PODD:

  • Forskellige Grid layouts til at støtte forskellige sprogniveauer
  • Velkendt struktur og ordforråd for mennesker som er vant til PODD bøgerne
  • Tilgængelig med førskole og skole baseret sprog
  • Hurtigt og nemt at personalisere
  • Støtter progressionen fra tidlig kommunikation til den komplekse grammatik
  • Egnet til forskellige betjeningsmetoder – herunder øjenstyring
  • Tilgængelig på Windows og iPad

PODD er designet af Gayle Porter, en audiologopæd med over 30 års praktisk erfaring med udarbejdelse og brug af kommunikationssystemer til børn i Melbourne, Australien.

Følgende PODD bøger er tilgængelige i Grid 3

PODD 15

PODD 15 Grid layoutet er designet til børn i førskole- og skolealderen, som lige er startet på deres kommunikation og bruger sætninger med 1-2 nøgleord. Der er 15 celler, med sætninger som forklarer formålet med kommunikationen og springer direkte til sætninger som meget sandsynligt vil blive brugt derefter.

PODD 15+

PODD 15+ er designet til børn som er begyndt at udvide sproget til at lave sætninger med 1-4 ord af gangen, og som giver dig mulighed for at lave mere grammatisk korrekte sætninger. Den er også egnet til ASK brugere som har behov for symboler til at understøtte sprogforståelsen.

PODD 60 Udvidede Nøgleord

PODD 60 er designet for børn og unge som er klar til at udvide sproget med mere komplekse sætninger. Denne bog med 60 celler pr. side støtter udviklingen af kommunikationen ved hjælp af symboler, hele ord, stavning og ordforudsigelser.

Guide til personalisering af Elektronisk PODD

Ønsker du at tilføje personligt indhold i et elektronisk PODD-sidesæt kan du hente guiden her:
Tjekliste til personligt indhold (PODD-15 bøgerne)
Tjekliste til personligt indhold (PODD-60)

Vil du købe PODD licens til Windows eller iPad? Tryk her for at gå til webshoppen.