Ability Drive ®

Kontroller din el-kørestol med øjnene

Med virtuelle knapper, på din øjenstyringscomputer, giver det dig fuld kontrol over kørsel og sædefunktioner.

Kontroller din el-kørestol med øjnene

Ability Drive fra Tolt Tchnologies er et køreinterface, der giver el-kørestolsbrugere mulighed for at køre en el-kørestol ved hjælp af sine øjne. Ved brug af virtuelle knapper på en øjenstyringscomputer og øjenstyringsteknologi, giver det el-kørestolsbrugere, der ikke er i stand til at bruge et joystick, evnen til at have fuld kontrol over både kørsel og sædefunktioner.

Sådan virker Ability Drive ®

Ability Drive-appen kører på en tabletcomputer, der er udstyret med et øjenstyringskamera, eller på en øjenstyret kommunikationscomputer.

På skærmen viser Ability Drive-appen et antal virtuelle knapper, der kan placeres på forskellig vis.

De virtuelle knapper ligger ovenpå billedet fra det fremadvendte kamera, dermed skygger skærmen ikke for udsynet.

Øjenstyringskameraet og Ability Drive-appen opfanger hvilken af de virtuelle knapper øjnene fokuserer på, hvilket sender retningsbestemte bevægelseskommandoer til Ability Drive interfacet, og el-kørestolen bevæger sig.

Hvis der fokuseres på stopknappen, hvis der kigges væk fra computeren, hvis øjnene lukkes eller hvis øjenstyringskameraet mister forbindelsen med øjnene, så stopper el-kørestolens bevægelse.

CE-mærket ift. MDR

Ability Drive er et medicinsk udstyr i klasse 1 og overholder kravene til EU-forordning om medicinsk udstyr (EU) 2017/745 (MDR).

Forordningen er med til at sikre patientsikkerheden, hvilket betyder at der løbende bliver evalueret og dokumenteret om udstyret virker efter hensigten, samt at fordele ved brugen opvejer eventuelle risici. Det indebærer også at udstyrets sikkerhed og ydeevne overvåges efter udstyret er sat på markedet.

Læs mere om Medicinsk Udstyr hos Lægemiddelstyrelsen her.

Se Ability Drive ® i brug

Hvad består Ability Drive ® af

Ability Drive består af et interface inkl. software (Ability Drive-appen) og nødvendige kabler.

Ability Drive kræver installation og undervisning af autoriseret teknikere, samt den autoriserede tekniker vil også udføre en række test for at sikre patientsikkerheden.

Kontrol af sædefunktioner

Med Ability Drive bliver det også muligt for bruger selv at kontrollere egne sædefunktioner.

Mode-knappen giver nemlig adgang til de forskellige menuer i el-kørestolens styring. Når denne vælges, toggles der mellem menuerne, der typisk er; kørsel, hastighedsindstilling, sædefunktioner.

Når el-kørestolen står i menuen for sædefunktioner, kan bruger selv vælge mellem de forskellige sædefunktionerne ved at bruge pilene til højre eller til venstre på skærmen. Den valgte sædefunktion aktiveres derefter med pilene frem eller bak.

Er du kun interesseret i at betjene kørestolens sædefunktioner, og har ikke behov for kørsel af el-kørestolen, så kontakt os for en løsning.

Hvordan stoppes kørslen med Ability Drive ®

Med Ability Drive er der flere måder at stoppe midt i kørslen. Som den helt store tommelfingerregel, så kører kørestolen kun så længe at øjnenes fokus fastholdes på en af kørepilene.

Derudover så stopper Ability Drive også kørslen hvis der fokuseres på stopknappen, hvilket er anvendeligt når man fortsat vil fastholde blikket på skærmen for at se fremad.

Kørslen stopper også hvis der kigges væk fra computeren og hvis øjnene lukkes.

Til sidst så vil el-kørstolen også stoppe al bevægelse hvis øjenstyringskameraet mister forbindelsen med øjnene.

Hvis der ønskes en mulighed for at forcere et stop af kørestolens bevægelse på fjernafstand, så er det muligt at tilføje et fjernebetjent nødstop, som giver støtte/omsorgspersoner mulighed for at afbryde kørslen på afstand. Fjernbetjent nødstop kan også være en midlertidig sikring i en eventuel afprøvningsperiode.

Bliv kontaktet af en af vores konsulenter vedrørende Ability Drive

Indtast kontaktoplysninger og en af vores konsulenter vil kontakte dig.