Udvikling

Hos A/S Aabentoft har vi egen udviklingsafdeling, hvor vi har teknikere med stor ekspertise.
Vi har dagligt opgaver, som skal forbedre levevilkår for kørestolsbrugere i alle aldre.

Vi beskæftiger os primært med to overordnede hjælpemiddeltyper, henholdsvis elektroniske – og mekaniske hjælpemidler. I mange tilfælde er der dog tale om kombination af de to. I praksis betyder det at vi skal udvikle og fremstille et mekaniskprodukt for at det bliver tilgængeligt for brugeren elektronisk. I udviklingsprocessen anvender vi adskillige værktøjer. Elektronik produktion, firmware programmering og 3D tegning har i mange år været essentielle værktøjer. Vi stræber altid efter at blive bedre indenfor vores felt, derfor bruger vi blandt andet CNC fræsning og 3D print til at skubbe vores grænser. SimplyPrint hjælper os med at enkeltgøre og effektivisere 3D print.

SimplyPrint er et effektivt software interface, som gør en eller flere printere hurtige tilgængelige, nem overskuelig med funktionaliteten i top. Online styring og monitorering i en perfekt pakke, som gør en forbrugerprinter til et stærkt værktøj indenfor både prototypen og produktion.

Læs mere om Simplyprint på deres hjemmeside her.

Med øje for omverdenskontrol og brugervenlighed

Elektroniske teknologier muliggør bruger funktioner og rigtig mange muligheder. Hvorfor nøjes med et joystick, hvor knapperne udelukkende har én specifik funktion, når der nu findes flere og måske bedre alternativer. I tæt sparring med brugeren, kan joystickets knapper få flere funktioner end blot én. Styring af kørestolen og sædefunktioner er blot to af joystikkets mange funktioner. Funktionerne er i direkte relation med kørestolsbrugerens omgivelser og tilpasses hertil, så brugeren fx også kan anvende joysticket til at styre sin kommunikations form.

Indenfor mekaniske hjælpemidler, findes der både mere standardiserede hjælpemidler og ikke mindst brugertilpassede og unikke hjælpemidler.

Standardiserede hjælpemidler er blandt andet el-seler, håndvarmere, respiratorkasser, hagestyringsbeslag og mange andre produkter. Brugerdefinerede hjælpemidler opstår når den enkelte bruger har et særligt behov eller ønske i hverdagen. Her er vi i tæt dialog med brugeren for at optimere produktet mest muligt, så vi i sidste ende har et produkt, der gør livet bedre for brugeren. Ved hjælp af 3D print kan vi, i printet plast, fremstille helt unikke løsninger, der former sig efter brugerens specifikke behov.

Ved de brugerdefinerede hjælpemidler, er det altså brugeren, der er idemanden. Hos A/S Aabentoft er vi meget interesserede i komme i dialog med de brugere, som har et ønske eller behov de vil have drøftet.

Vi varetager hele processen og står inde for alle vores løsninger

Vores udviklingsafdeling arbejder i tæt samarbejde med vores produktionsafdeling. Hos A/S Aabentoft udvikler og producerer vi komponenter og andre midler, der er et vigtig led i processen. Altså tager vi hånd om hele processen, lige fra udfærdigelse af ideen og frem til det færdige produkt. Det gør at A/S Aabentoft altid står inde for vores produkter og løsninger.