“Brugen af MEMOplanner har gjort omsorgen mere personcentreret”

Et supportteam som er faste omsorgspersoner hos Kai, en mand med begrænset verbal kommunikation, identificerede at afprøvning af en MEMOplanner, ville være den løsning, som ville give dem tillid til at ændre den daglige pleje til en kombination af besøg og fjernsupport.
Kai bor alene, men personalet støtter ham med påmindelser og opfordringer til daglige rutiner både om morgenen og om eftermiddagen. Manden ønsker at være mere uafhængig og nyder at bruge teknologi samt har også en god forståelse heraf. Han anvender i forvejen en tablet til hjælp til kommunikation.

Mandens faste supportteam arbejdede sammen med ham, om at opsætte MEMOplanner og til at planlægge hans dag med påmindelser om aktiviteter, han skal gøre, såsom medicinopfordringer og sjove ting, såsom ture med vennerne. Den tilhørende app, MEMOplanner Go, gav ham ligeledes adgang til hans kalender på hans mobile smartenhed, når han ikke er hjemme.Kai og hans omsorgspersonale har haft stor gavn af afprøvningen af MEMOplanner. Det har forbedret hans følelse af at have mere kontrol over sine daglige opgaver, og det har fået ham til at ønske endnu mere uafhængighed i alle aspekter af sit liv og mindre afhængighed af omsorgspersonerne.
Da Kais supportteam gennemgik hans omsorgsplan, var de i stand til at justere hans støtte og sætte flere mål ved hjælp af de besparelser, der blev gjort, hvilket betød, at de kunne tilbyde en bedre personcentreret plan for at støtte ham i forskellige behov.
Kais support blevet reduceret med 45 minutter om dagen, hvilket er en stor årlig besparelse. MEMOplanneren inkluderer en 3-årig licens, så i løbet af licensens varighed vil denne besparelse fortsætte. Og endnu større besparelser ville blive realiseret forholdsmæssigt ved fornyelse af licensen.

Afprøvningen af MEMOplanneren viste sig at være fordelagtig både for Kai, som føler større selvstændighed i eget liv, for omsorgspersonerne, som er trygge ved denne løsning og derudover var der store besparelser ift. omsorgstimerne.

Læs mere om MEMOplanner her