Nellie

Nellie var 10 år gammel da hun for første gang startede på Grid for iPad (med PODD). Selvom Nellie kan kommunikere via ord, så har hun en del udtaleproblemer som gør, at mange omkring hende ikke forstår hende. Det betyder at hun er meget afhængig af at blive oversat af sine nærmeste.

Inden Nellie blev introduceret for den elektroniske PODD i Grid, var hun vant til at benytte tegn-til-tale og PODD som fysisk bog. Dette har været en positiv udvikling for hende, men forældrene oplevede, at hun var klar til at lære at kommunikere mere på egen hånd, uden at de skal oversætte eller bladre for hende i PODD bogen.

Nellie har en lillebror som hedder Lauge. Kommunikationen mellem de to har førhen været afhængig af en forælder som oversætter. Men siden hun har fået PODD på sin iPad, så har hun og Lauge sammen øvet sig på at tale direkte med hinanden – uden forældrenes indblanding.

Mor fortæller: ”Aftenen efter hvor de sad og øvede sætninger sammen, der ville Nellie gerne sige godnat til Lauge. Hun har svært ved det, selvom hun plejer at kunne sige ”nat-nat”. Lauge spørger om hun vil sige godnat med sin iPad, hvorefter de løber op og finder iPad’en, får trykket på “godnat Lauge”, som Nellie så afspiller for Lauge, som efterfølgende svarer ”godnat” tilbage til hende. Det er en kæmpe succes for Nellie. Som ovenikøbet også lærer, at andre kan forstå hende bedre når hun bruger sin Grid for iPad til at kommunikere. Som f.eks. i frikvartererne i skolen, hvor hun så småt er begyndt at kommunikere selvstændigt med sin veninde Dicte. De to er vant til, at en voksen fra skolen skal støtte dem i deres kommunikation”.

Nellies kommunikationsrejse med Grid for iPad har også betydet, at hun nu har mere mod på at have legeaftaler med andre børn. Derudover er hun begyndt at inddrage Grid i sine lege med dukker, således dukkerne også får en stemme.

Derudover er andre i Nellies omgivelser også mere trygge i kommunikationen med hende. F.eks. skal hun snart på ferie ved mormor og morfar, og nu er de alle mere trygge i det. For hvis de ikke forstår hende, så har de Grid som et sikkerhedsnet, for de ved at hun er super god til at kommunikere med den.

Produkter