CoMoveIT Smart

Intelligent styring af el-kørestole

Eldrevet kørestolsstyring med kun hoved eller hoved-fod touchpads.


Intelligent styring af el-kørestole

CoMoveIT Smart er et intelligent styresystem der giver el-kørestolsbrugere mulighed for uafhængig mobilitet.
Styresystemet monteres på el-kørestolen med et headset indeholdende en venstre og højre pude samt en nakkepude. Du styrer kørestolen ved blot at skubbe hovedet mod en af disse touchpads. For mennesker med funktion i foden, kan en eller to fodpuder installeres.

Denne alternative styreform er en mulighed for mennesker der ikke har funktion til at betjene en el-kørestols joystick. Betydningen af at kunne mobilisere sig uden støtte fra andre fører ofte til en øget selvstændighed, selvtillid og generel livskvalitet.

Et unikt evidensbaseret styresystem der tilpasser kørestolsstyringen til brugeren for en jævn førerkontrol.

Systemet holder styr på, hvordan det bliver brugt af brugeren og tilpasser automatisk styringen hertil. Selv med høj spænding, meget lav effekt eller afbrudt tryk, vil systemet overføre de korrekte signaler til kørestolen for at give en jævn førerkontrol.

Brugeren vil ofte opleve en terapeutisk effekt, som ses i reduktion af øget tonus og ufrivillige bevægelser, hvilket bl.a. er grundet algoritmen samt brugen af hoved og/eller fod touchpads.

Er særlig anvendelig for mennesker med Cerebral Parese, Multipel sklerose, ALS og rygmarvsskader.


Installation af CoMoveIT

Installationen af CoMoveIT Smart er en forholdsvis nem opgave. Headsettet monteres på sædet eller stel og fodpladerne fastgøres med kraftig velcro på toppen af fodstøtten. Efter programmering af kørestolsstyringen er stolen klar til at køre. Teknisk kompatibel med næsten alle kørestolsmærker.
Ved hver genstart vender systemet tilbage til en basislinje og kalibrerer automatisk. Få sekunder senere tager den automatiske tilpasning over.

CE-mærket ift. MDR

CoMoveIT er et medicinsk udstyr i klasse 1 og overholder kravene til EU-forordning om medicinsk udstyr (EU) 2017/745 (MDR).

Forordningen er med til at sikre patientsikkerheden, hvilket betyder at der løbende bliver evalueret og dokumenteret om udstyret virker efter hensigten, samt at fordele ved brugen opvejer eventuelle risici. Det indebærer også at udstyrets sikkerhed og ydeevne overvåges efter udstyret er sat på markedet.

Læs mere om Medicinsk Udstyr hos Lægemiddelstyrelsen her.

Bliv kontaktet af en af vores konsulenter vedrørende CoMoveIT –
indtast kontaktoplysninger herunder