Magnus

Hej. Mit navn er Magnus.

Jeg har spinal muskeldystrofi. Jeg kan ikke lukke munden, hvilket gør det svært for mig at tale med de traditionelle lyde, der normalt former ord. Så jeg har brugt forskellige kommunikationshjælpemidler gennem mit liv.

Jeg bruger i øjeblikket en Grid Pad som mit sekundære kommunikationsværktøj, fordi jeg synes, det har den bedste interface til denne type løsning i øjeblikket. Mit primære værktøj er min PC.

Jeg tror, jeg begyndte at bruge Grid Pad’en omkring midten af 2021, hvor jeg afprøvede den som en del af en måde at give feedback på. Før det brugte jeg et produkt fra et andet firma. Jeg endte med at foretrække Grid Pad’en frem for den anden computer, fordi man kan få en prik på skærmen, der viser, hvor markøren er, hvilket gør det nemmere for mig at vælge de rigtige tegn, når jeg skriver. Det er også lettere at navigere.



Jeg bruger den primært til at skrive lange dokumenter og til at kommunikere med folk, der ikke er så bekendte med den måde, jeg normalt kommunikerer på.

Jeg bruger den oftest, når jeg skriver præsentationer, hvilket jeg gør en gang imellem for at tale om de forskellige måder, jeg kommunikerer på. Når jeg ikke bruger den til at kommunikere, bruger jeg den mest til at læse ting som nyhedsartikler og akademiske artikler.

Jeg bruger den normale PC i dagligdagen, fordi jeg føler, at jeg har mere kontrol over markøren, hvilket giver mig mere frihed end på Grid Pad’en. Men det er hurtigere for mig at skrive på Grid Pad’en, fordi mine øjne bevæger sig hurtigere end mine arme.

Jeg bruger den faktisk sjældent til at tale, fordi stemmen udtaler mange ord forkert, så jeg plejer bare at vise det, jeg skriver, på skærmen. Nogle gange er jeg nødt til bevidst at stave ord forkert for at få dem udtalt korrekt. Ja, det kan lade sig gøre at ændre ordene i indstillinger, men jeg er for doven til at få det gjort. En anden fed ting er, at den har en skærm på bagsiden, så folk kan se, hvad jeg skriver, uden at bevæge sig over på den anden side af skærmen.

Jeg kan godt lide at lave mine egne sider, hvilket jeg synes er utroligt nemt. Jeg har f.eks. lavet sider til mine præsentationer, hvor man nemt kan klikke på forskellige celler, som hver især udtaler en del af præsentationen. Jeg har også lavet forskellige egne versioner af standardsiderne for at gøre dem nemmere for mig at bruge og mere personlige.

Produkter