Udvikling

Hos A/S Aabentoft har vi egen udviklingsafdeling, hvor vi har teknikere med stor ekspertise. I udviklingsafdelingen har vi dagligt opgaver, som skal forbedre levevilkår for kørestolsbrugere såvel små som store. Som noget nyt og interessant er underholdning til kørestolsbrugere implementeret hos Aabentoft.

Endvidere har afdelingen især to overordnede hjælpemiddeltyper, som de beskæftiger sig med, her er der tale om henholdsvis de elektroniske – og mekaniske hjælpermidler. Fælles for begge er at de udelukkende er med til at gøre kørestolsbrugerens hverdag lettere, hvoraf nogle er direkte livsnødvendige, samt at opnå ting, som før ikke var mulige.

Indenfor de elektroniske hjælpemidler, kan man tale om hjælpemidler der omfatter omverdens kontrol. Hvorfor nøjes med et gammeldags joystik, hvoraf knapper udelukkende har en funktion, når der findes mere brugervenlige muligheder. Én knap skal da have flere funktioner end blot én. Joystikkets funktioner er i direkte relation med kørestolsbrugerens omgivelser. Åbning af døre og vinduer er blot to af joystikkenes mange funktioner.

Som et led i vores udviklingsafdeling, er underholdning kommet på banen. Efter opfordring fra kørestolsbrugere, der havde ønske om at blot kunne få ting som andre jævnaldrende, der ikke er bundet til en kørestol, kan. Efter tårer, sved, tårer og ikke mindst ufattelige mange timer, kom Aabentoft nyudviklede PlayStation Interface frem.

PlayStation Interface muliggør kørestolsbrugere, at kunne spille og underholde sig igennem PlayStationens fagre verden. Hvorfor ikke udnytte, kørestolens mange funktioner og tilkoble denne til konsollen? Bliv racer i din egen firhjulstrækker, var en A/S Aabentoft ideer.

Indenfor de mekaniske hjælpemidler, tales der både om de mere standardiserede hjælpemidler til kørestolsbrugeren og ikke mindst om de brugertilpassede og unikke hjælpemidler.

Standardiserede hjælpemidler drejer sig blandt andet om el-seler, håndvarmere, respiratorkasser og hagestyringsbeslag. Brugerdefinerede hjælpemidler opstår når den enkelte og unikke bruger har behov og ønsker i deres hverdag. Her er vi i dialog med kunden for, at optimere produktet mest muligt, så vi i sidste ende, får et produkt, der gør livet bedre for kørestolsbrugeren.

Ved de brugerdefinerede hjælpemidler er det altså kørestolsbrugeren der er idemanden. Hos A/S Aabentoft er vi meget interesserede i komme i dialog med netop de brugere, som har et ønske de ønsker drøftet.

Vores udviklingsafdeling er i tæt dialog og forbindelse med vores produktionsafdeling. Hos A/S Aabentoft udvikler og producerer komponenter og andre midler, der er et vigtig led i processen. Altså står vi for udfærdigelse af ideen og hele vejen til det færdige produkt. Dette gør at A/S Aabentoft står inde for vores produkter.
Hos A/S Aabentoft har vi egen udviklingsafdeling, hvor vi har teknikere med stor ekspertise. I udviklingsafdelingen har vi dagligt opgaver, som skal forbedre levevilkår for kørestolsbrugere såvel små som store.
Endvidere har afdelingen især to overordnede hjælpemiddeltyper, som de beskæftiger sig med, her er der tale om henholdsvis de elektroniske – og mekaniske hjælpemidler. I mange tilfælde sammensmelter de to hjælpemiddels typer, derved skal der udvikles og frem stilles et mekanisk produkt for det elektroniske kan gøres tilgængelig for brugeren. Derfor skal vi i udviklingen have adskillige værktøjer tilgængelig, elektronik produktion, firmware programmering og 3D tegning har i mange år været essentielle værktøjer for afdelingen. Vi arbejder efter altid og blive bedre i vores felt så vi bruger blandt andet CNC fræsning og 3Dprint til og skubbe vores grænser, inden for vores produkter. Hvorfor nøjes med et gammeldags joystick, hvoraf knapper udelukkende har en funktion, når der findes mere brugervenlige muligheder. Én knap skal da have flere funktioner end blot én. Joystikkets funktioner er i direkte relation med kørestolsbrugerens omgivelser. Styring af kørestolen og sædets justering er blot to af joystikkets mange funktioner.

Indenfor de mekaniske hjælpemidler, tales der både om de mere standardiserede hjælpemidler til kørestolsbrugeren og ikke mindst om de brugertilpassede og unikke hjælpemidler.
Standardiserede hjælpemidler drejer sig blandt andet om el-seler, håndvarmere, respiratorkasser, hagestyringsbeslag og mange andre produkter. Brugerdefinerede hjælpemidler opstår når den enkelte og unikke bruger har et særligt behov eller ønske i deres hverdag. Her er vi i dialog med kunden for, at optimere produktet mest muligt, så vi i sidste ende, får et produkt, der gør livet bedre for brugeren og det er her 3D print har sin magt, vi kan nu ved hjælp af printet plast fremstille helt unikke løsninger, der Former sig efter brugeren specifikke behov.
Ved de brugerdefinerede hjælpemidler er det altså brugeren der er idemanden. Hos A/S Aabentoft er vi meget interesserede i komme i dialog med netop de brugere, som har et ønske eller behov de vil have drøftet.
Vores udviklingsafdeling er i tæt dialog og forbindelse med vores produktionsafdeling. Hos A/S Aabentoft udvikler og producerer vi komponenter og andre midler, der er et vigtig led i processen. Altså står vi for udfærdigelse af ideen og hele vejen til det færdige produkt. Dette gør at A/S Aabentoft står inde for vores produkter.

3D print


I takt med vores viden om 3D voksede, vækkede vi interesse hos CFI og DANSK AM-HUB, vi gik i den sammenhæng i et mindre forløb de kalder 3D Tryout hvor vi testede en mindre printer og dermed også testede brugsfaktoren af denne teknologi. I den forbindelse har de komposteret et mindre interview af os, i dette interview snakker vi kort om nogle af de tanker vi har med 3d print og teknologiens funktionaliteter.
Interviewet kan ses her. <—–LINK MANGLER

Derfor arbejder vi med Simplyprint.

Simplyprint hjælper os med at enkeltgøre og effektivisere.
Simplyprint er et effektivt software interface som gør en printer hurtigt tilgængelig, nem overskuelig med funktioneliteten i top. Online styring og monitorering i en perfekt pakke som gør en forbruger printer til et stærkt værktøj inden for både prototyping og produktion. Læs mere om Simplyprint på deres hjemmeside her.