Udvikling

Hos A/S Aabentoft har vi egen udviklingsafdeling, hvor vi har teknikere med stor ekspertise. I udviklingsafdelingen har vi dagligt opgaver, som skal forbedre levevilkår for kørestolsbrugere såvel små som store. Som noget nyt og interessant er underholdning til kørestolsbrugere implementeret hos Aabentoft.

Endvidere har afdelingen især to overordnede hjælpemiddeltyper, som de beskæftiger sig med, her er der tale om henholdsvis de elektroniske – og mekaniske hjælpermidler. Fælles for begge er at de udelukkende er med til at gøre kørestolsbrugerens hverdag lettere, hvoraf nogle er direkte livsnødvendige, samt at opnå ting, som før ikke var mulige.

Indenfor de elektroniske hjælpemidler, kan man tale om hjælpemidler der omfatter omverdens kontrol. Hvorfor nøjes med et gammeldags joystik, hvoraf knapper udelukkende har en funktion, når der findes mere brugervenlige muligheder. Én knap skal da have flere funktioner end blot én. Joystikkets funktioner er i direkte relation med kørestolsbrugerens omgivelser. Åbning af døre og vinduer er blot to af joystikkenes mange funktioner.

Som et led i vores udviklingsafdeling, er underholdning kommet på banen. Efter opfordring fra kørestolsbrugere, der havde ønske om at blot kunne få ting som andre jævnaldrende, der ikke er bundet til en kørestol, kan. Efter tårer, sved, tårer og ikke mindst ufattelige mange timer, kom Aabentoft nyudviklede PlayStation Interface frem.

PlayStation Interface muliggør kørestolsbrugere, at kunne spille og underholde sig igennem PlayStationens fagre verden. Hvorfor ikke udnytte, kørestolens mange funktioner og tilkoble denne til konsollen? Bliv racer i din egen firhjulstrækker, var en A/S Aabentoft ideer.

Indenfor de mekaniske hjælpemidler, tales der både om de mere standardiserede hjælpemidler til kørestolsbrugeren og ikke mindst om de brugertilpassede og unikke hjælpemidler.

Standardiserede hjælpemidler drejer sig blandt andet om el-seler, håndvarmere, respiratorkasser og hagestyringsbeslag. Brugerdefinerede hjælpemidler opstår når den enkelte og unikke bruger har behov og ønsker i deres hverdag. Her er vi i dialog med kunden for, at optimere produktet mest muligt, så vi i sidste ende, får et produkt, der gør livet bedre for kørestolsbrugeren.

Ved de brugerdefinerede hjælpemidler er det altså kørestolsbrugeren der er idemanden. Hos A/S Aabentoft er vi meget interesserede i komme i dialog med netop de brugere, som har et ønske de ønsker drøftet.

Vores udviklingsafdeling er i tæt dialog og forbindelse med vores produktionsafdeling. Hos A/S Aabentoft udvikler og producerer komponenter og andre midler, der er et vigtig led i processen. Altså står vi for udfærdigelse af ideen og hele vejen til det færdige produkt. Dette gør at A/S Aabentoft står inde for vores produkter.